Tisk / Identita / Loga
Project: RodchenkoFest
Když si prohlédneme Rodchenkovy fotografie nalezneme v nich jedno oblíbené, snadno definovatelné téma - neobvyklé perspektivy schodů a pohledy přes ně shora. Jádro tohoto tématu je tradiční pro avantgardní umělecké aspirace u liniových staveb, na kterých je postavena celková kompozice. Toto konkrétní téma a liniově-založené struktury jsme se rozhodli použít při vytváření vizuální identity pro Rodchenko Fest.
Jednoduché a křiklavé barevné řešení tvořené šikmými červenými a bílými pruhy buduje kompletní lakonický snímek, který snadno zůstane v mysli.

Koncem roku 2011 se konal druhý ročník festival, věnovaný ruskému designu a 120. výročí Rodchenkových narozenin - Rodchenko 120 Fest. Vizuální stylistiku druhého festivalu jsme neodvodili od identity značky, jako tu první, ale tvořili jsme ji troche experimentálním způsobem: vzali jsme mnoho Rodchenkových uměleckých a fotografických prací, vytiskli je na průhlednou vrstvu, pověsili dohromady a osvětlené zespodu vyfotografovali. Získali jsem tím monochromatický obraz, který se stal základem celkového vizuálního pojetí Rodchenko 120 Festu. Tento obraz jsme nepovažovali jen za jednoduchý vizuální element. V naší představě měl důležitou konceptuální funkci: odrážel Rodchenk-ovo bohaté a mnohostranné dědictví ve světle nového moderního přístupu k designu.
Dodržením tradičních výrazných tvarů Rodchenka v kombinaci s barevnými bloky a znaky jsme pro festi-val vytvořili výběr tiskových materiálů. Srdcem tohoto výběru se stala sada obrázkových karet zaměřených na konkrétní události na festivalu, které složeny dohromady tvoří katalog. Rodchenko Fest
a ruský Design Week se konali současně v lednu roku 2011. Naším cílem bylo sjednotit dvě značky na stejném základě. Světlá a trendy stylistika ruského Design Weeku prostupuje celou tiskovou koncepcí
a klade důraz na myšlenku dědictví a moderního významu Rodchenka ve sféře současného ruského des-ignu.
логотип
Kdysi dávno, na začátku 20. Století, žil a pracoval v Sovětském svazu talentovaný kreativní muž jménem Alexander Rodchenko. Stal se známým, jako celosvětově uznávaný avantgardní umělec, hlavní zakladatel konstruktivismu, avantgardní fotografie, sovětský designu a reklamy. Dnes je jméno Alexander Rod-chenko nejznámější v oblasti ruského design a byla po něm pojmenována slavná Moscow School of Pho-tography a multimédií, stejně jako řada evropských a mezinárodních uměleckých akcí, včetně ruského festivalu designu v Praze s názvem Rodchenko Fest .
логотип дополнительные варианты
Rodchenkovo dědictví samotné se stalo hlavním zdrojem nápadů pro festivalové logo: geometrická kompozice, černé a červené barvy, které na bílém pozadí připomínají styl sovětských reklamních plakátů z časů konstruktivismu.
логотип патерн
Logo RodchenkoFestu není statické - je to transformujcí se logo. Dynamická koncepce pomáhá najít
unikátní řešení pro každou variantu jeho použití, zatímco jeho jednoduchý tvar udržuje pocit stability.

Na základě loga jsme vypracovali model replikující jasnou geometrickou strukturu a pravoúhlé rytmy.
Get
in touch
Name
Phone
Email
Text
Send